Scroll Bar Untuk Bloglist


Jom ikut Step di bawah :

1. Log in > Design > Edit HTML  > Tick Expand Widget Templates 

2. Tekan Ctrl F dan carikan tajuk bloglist korang.. contoh macam kat bawah apa nama bloglist sidebar korang punya:

My Blog List 

3. Bila dah jumpa tajuk bloglist korang tu kan , cuba korang tengokk kod-kod di bawah tajuk yang korang carikan tuh . ada takk kod macam ni :

<div class='widget-content'> 

4. Ye ! Sudah jumpakan ? Bagus2! Now, korang buang tanda > pastu jarakkan sedikit baru korang letakkan kod di bawah di sebelah yang korang jarakkan tadi...

style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>



**Yang warna merah tu , bolehlah gantikan dengan size height korang ye.
5. Sudah kan ? Cuba PREVIEW dulu. kalau menjadi , SAVE terus ok ? ;p

=SELAMAT MENCUBA SEKALIAN !=

2 comments:

Hazrina Halim said...

tengs...senang sangat nak ikut tutor nih.. ^^

Aimi Wardina ♥ said...

woo hoo! tengss!