Widget,Sidebar Content,

Korang delete semua kod kat bawah Widget atau Sidebar Content pastu letak coding nie....

 .sidebar h2 {
margin: 1.6em 0 .5em;
padding: 4px 5px;
background: #F8B4BF;
font-size: 100%;
color: #000000;
}
.sidebar ul {
margin: 0;
padding: 0;
list-style: none;
}
.sidebar li {
margin: 0;
padding-top: 0;
padding-right: 0;
padding-bottom: .5em;
padding-left: 15px;
text-indent: -15px;
line-height: 1.5em;
}
.sidebar {
color: #333333;
line-height:1.3em;
}
.sidebar .widget {
margin-bottom: 2em;
margin-top: 2em;
background: #ffffff;
border: 2px solid #F8B4BF;
padding-bottom: 0.9em;
}
.sidebar .widget-content {
margin: 0 5px;
}

Pastu preview dulu baru Save Okey...

Border Side Bar Ada Shadow

Letak dekat "Side Bar Widget" okey...

 -moz-border-radius: 15px;
-webkit-border-radius: 15px;
-moz-box-shadow: 0 0 8px 2px #ff0088;
-webkit-box-shadow: 0 0 8px 2px #ff0088;
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
text-align:center;
margin-bottom: 2em;
margin-top: 2em;
background: #ffffff;
border: 2px solid #ff0088;
padding-bottom: 0.9em;


Warna boleh tukar Contoh #ff0088 ke warna yg anda suka
Border pun sama okey

Meletakkan BACKGROUND dalam Blog.

okey aku nak share gan korang cara2 nak letakkan picture background dalam blog.
so,pertama sekali,anda adalah dinasihati untuk me REMOVE semua layout-layout anda yang telah diambil dari mana-mana website seperti thecutestblogonblock.com dan sebagainya.

1st :: CARI BACKGROUND yang korang nak.
          boleh cari kat sini::
   Bigo
   Glitteri Graphic
   Cute Graphics
 Myemo


 
2nd :: masuk kat dalam blog.

           Dashboard -> Edit HTML

3rd :: cari code dibawah ini.(guna Ctrl+F)
          .body { 
 4th :: sekarang  tambah  dibawah code diatas tue...
           background:url( url image anda) ;
 5th :: gambar yang korang da pilih tue,amik URL-nya dan paste kat ruangan yang berwarna merah diatas.

6th :: PREVIEW.kalau da oke,baru SAVE.

Kredit By Eca

meletakkan DIVIDER diantara SIDEBAR.

kali ne aku  nak share gan korang cara-cara untuk buat DIVIDER antara SIDEBAR didalam blog.
contohnya macam kat bawah okey...




korang tengok anak panah  kat atas tu.... da tunjuk dengan anak panah
yang tu namanya DIVIDER.Perhatikan baik-baik ya,ini untuk SIDEBAR.

1st :: cari divider yang korang nak.
          ada kat sini yer:
           Glitter Graphics
           Graphics-4free
           Ladylony
2nd :: masuk blog korang.
          Dashboard ->Design -> Edit Html 

3rd :: Ctrl + F , dan cari benda ne...

         .sidebar .widget, .main .widget {
         border-bottom:1px dotted $bordercolor;
         margin:0 0 1.5em;
         padding:0 0 1.5em;
         }
 da jumpa?...

4th :: gantikan kod diatas ini dengan kod dibawah...

         .main .widget {
         border-bottom:1px dotted $bordercolor;
         margin:0 0 1.5em;
         padding:0 0 1.5em;
         }

         .sidebar .widget {
         border-bottom:1px dotted $bordercolor;
         margin:0 0 1.5em;
         padding:0 0 1.5em;
         }

5th :: sekarang code kat atas (.sidebar.widget{) kena ubah sikit...

         .sidebar .widget {
         border-bottom:0px dotted $bordercolor;
         margin:0 0 1.5em;
         padding:0 0 50px;
         background-image: url(URL gambar korang nak);
         background-position: bottom;
         background-repeat: no-repeat;
6th :: letakkan URL gambar yang korang da pilih tue dalam kod di atas yer.

7th :: PREVIEW terlebih dahulu baru SAVE.

Kredit By :Dari ECA

Bentuk-bentuk Border Kredit Lyssa








** Border-boder kat atas niyh . korang boleh guna untuk Post Title .. Sidebar pun boleh jugak ! ^_^
Untuk Post Title : seacrh >>  h3.post-title {  (kalau tak de, carilah kod yg lebih kurang macam ini taw? :)
Untuk Sidebar Title : search >>  h2 { (kalau tak de, carilah kod yg lebih kurang macam ini taw? :)

#Example_A  {
 
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;

#Example_B {


-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;

#Example_C {


-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;

#Example_D {


-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;

#Example_E {


-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

#Example_F {


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;