Tab Menu Simple



CARA LETAK TAB MENU

4. Dashboard - Design - Add a gadget 

5. Letakkan kod menu tab bawah ni dan paste dekat gadget HTML. 

<center><p><div style="background-color: #ffffff"> <a href="URL HOME" " title='home'>HOME</a> | <a href="URL TAB MENU 1" title='about me'>ABOUT ME</a> | <a href="URL TAB MENU 2" title='tips & tutorial'>TIPS & TUTORIAL</a> | <a href="URL TAB MENU 3" title='segmen & contest'>SEGMEN & CONTEST</a> | <a href="URL TAB MENU 4" title='facebook'>FACEBOOK</a> | <a href="URL TAB MENU 5" title='blog bff'>BLOG BFF</a> | <a href="URL TAB MENU 6" title='banner'>BANNER</a> |<br /> </div> </p></center>

WARNA MERAH : letak URL page yang korang dah buat dalam step 1
WARNA BIRU : tulisan ni lah yang akan keluar dalam teb menu korang. (edit lah ikut tajuk tab menu korang sendiri)
title : ada perkataan title sebelum tulisan warna biru kan? tu gunanya sebagai title. bila orang alih cursor dekat tab menu tu, dia akan kuar title korang tu. title mestilah sama dengan tajuk tab menu korang yang tulisan biru tu ye.
WARNA PURPLE : korang boleh tukar warna tab kat sini ea.


6. kalau korang nak tab menu korang terletak dekat bawah header , korang drag gadget tu dekat bawah header ok. kalau nak letak dekat atas post title, drag kat blog post. pilih ah mana yang sesuai.





sharing is caring. selamat mencuba!

No comments: