Tutorial Letak Background Cbox yg COMEL



tuto ni request by shera . okay tengok dulu background cbox tu macam mana . kat bawah ni


 copy code bawah ni

<center><div id="edited" style="width:250px; height:190px; background: url(BACKGROUND CBOX) no-repeat left top; padding-top:65px; padding-left:0px; position:relative" align="center">CBOX CODE</div></center> 

 yg bold tu gantikan dengan url background cbox . kat mana nak cari ?
      tengok kat freebies ni   . lepas tu pulak letak cbox code hampa nah .

 lepas tu nak paste kat ...

USER BLOGSKIN / SIMPLE TEMPLATE : hampa tau kan cbox code sebelum tu ada kat mana . so gantikan dengan code yg baru ni

USER DENIM & LAIN² : cuma add gadget then paste kat situ .

 adjust height dengan width tu . ni aku cuma suggestkan height dengan width yg aku guna
      width : 270px; height : 260px;

 boleh jugak kalau nak selitkan apa² ayat macam aku punya tu . tengok kat bawah ni . 
      kalau boleh jangan terlalu panjang lah . nanti tak kemas



 preview then save !
 
Kredit By:Fieza

No comments: